Лятна ваканция  ще има и се надяваме всички трудности, през които минаваме свързани с мерките за сигурност,  да останат в миналото и с усмивка и спокойствие да продължим напред. В зависимост от промените, които предстоят за края на учебната година и различните срокове за класовете, ще се организираме гъвкаво и плавно да преминем към летен развлекателен режим на игра и учене. Ще отделим необходимото време за справяне с пропуските и неяснотите от проведеното дистанционно обучение. И не на последно място ще сме в помощ на родителите вече спокойно да поработят „не от вкъщи “.

Помислете за лятната ваканция и планирайте … дългата за всеки родител и неочаквана за всяко дете. 
Програмата ни е подходяща за деца от 5 до 12 годишна възраст и в зависимост от възрастта, интересите и предпочитанията може да се включите в различните ни модули:

Ще бъда първокласник – предназначена е за деца на възраст 5-7 г., предстояща им предучилищна подготовка или първи клас и има за цел да улесни прехода към предстоящите училищни изисквания, да формира положително отношение и ангажираност към бъдещата социална роля “ученик” и да улесни подготовката и подкрепата на родителите им;

Трудните звуци – специално внимание ще отделим на “Трудните звуци” за произнасяне и възможните “капани ” при писането им /с,з,ц,ш,ж,ч,р,л/ .Програмата включва интензивни индивидуални и групови логопедични сесии с артикулационни тренинги, диференциация и упражнения за фонематичен слух. Занятията са индивидуално насочени според възрастта и езиковите, говорните и комуникативните потребности на детето. Специално внимание ще отделим и на зрително-моторната координация, сензорното интегриране, фината моторика, логоритмиката, приложните дейности, музиката и ще се забавляваме и с разнообразни игри;

Група „големите“ – ще се упражняваме и ще надграждаме знания, ще попълним пропуски от изминалата учебна година /ако има такива/ и ще се подготвим за следващата, ще четем с разбиране, ще разказваме и ще се забавляваме;) с математика.
Ще отделим време и за английския език. Ще се учим да използваме наученото в клас, за да общуваме помежду си на този „международен” език. По весел и забавен начин ,ще прилагаме и затвърдяваме в различни ситуации наученото в училище.В помощ ще ни бъде квалифициран преподавател.
Всеки петък сме на „Голямата разходка“ на красиви места около София – на пикник край прохладна рекичка, в зелената прегръдка на Витоша, на мокри забавления на басейн или на малка екскурзия.
Има възможност за допълнителни индивидуални занимания по български език, математика, английски език, пиано и китара.

Центъра разполага с логопед, психолог и специален педагог, които могат след предварително направена безплатна консултация да изготвят програма за включване на индивидуални сесии в периода на лятната занималня.